post

Ett riktigt gott nytt år till er alla!

Denna bild, tagen av Jörgen Tannerstedt, får symbolisera ljusets återkomst.

Ett nytt år, och en ljusnande framtid, är här.

Lucia har tågat förbi, tomten är på väg och ringaren är förberedd. De är alla ute för att fira ljusets återkomst, men de har alla uppenbarligen svårt att hålla reda på dagen för denna återkomst. Det har emellertid inte vi som gillar naturens krafter och solens upplysande sken. Vi vet att vintersolståndet i år beräknas infalla den 22 december.

Det gångna året har varit föreningens första verksamma år, och vi har tagit våra första stapplande steg in i en helt ny typ av handel, dvs handel på ekogrund. Det har varit ett spännande och lärorikt år, med mängder av trevliga kontakter, samt med allehanda problem, som, i sin tur, har hjälpt oss att hitta nya lösningar och bättre vägar. Ja, precis som det brukar vara när man plöjer nya fåror, alltså.

Vi gläds nu åt ljusets återkomst och ser fram emot ett nytt år med mängder av intressanta och spännande produkter, samt en betydligt bättre och mer aktiv ekoverksamhet än den under det gångna året. Vi som nu är aktiva i föreningen skall göra vad vi kan, men hoppas samtidigt att fler vill ”hänga med” i denna ekoutveckling.

Må vi förenas i glädjen över ljusets återkomst, oavsett när och hur vi väljer att fira denna återkomst, och må ljuset leda oss rätt i denna vintersolståndets tid, så att det nya året blir ett riktigt gott år för oss alla. Möjligheterna finns där, men det är upp till oss att ta vara på dem.

Välkommen med din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>