post

Handel på ekogrund under uppbyggnad

Ett nytt år med nya grepp för svensk handel.

Vi är sedan en tid tillbaka i färd med att iordningställa såväl webbsajt och ebutik som verksamhet och lokaler för den ideella föreningen Svensk Ekomarknad. Det som vi iordningställer är en kombinerad detalj- och partihandel vilande på ekogrund. En teoretisk beskrivning av denna ekogrund finns tillgänglig på denna sida. Vad den betyder i praktiken hoppas vi skall bli tydligt bl a via produkternas kvalité och prissättning, samt via hur verksamheten bedrivs.

Utbudet kommer nu till en början att vara tämligen begränsat, och verksamheten av ganska ringa omfattning. Men, det är så vi vill ha det. Vi vill bygga upp det hela successivt i takt med befintliga resurser och förmåga, och redan i ett relativt tidigt stadium av uppbyggnads- och utvecklingsprocessen visa upp konceptet och idéerna, presentera intressanta produkter, och visa på möjligheterna med denna ekoverksamhet. Detta för att så fort som möjligt ge människor tillgång till riktigt bra produkter, samt även ge intresserade en möjlighet att redan i ett tidigt stadium kunna engagera sig i verksamhetens och den ideella föreningens utveckling.

Intresserade är alltså redan nu hjärtligt välkomna att engagera sig i föreningens verksamhet, på ett sätt och i en omfattning som passar var och en. Som belöning får du då dels se en snabbare och kraftfullare utveckling av denna handel på ekogrund och dels uppleva glädjen i att delta i ett intressant och utvecklande arbete. Antingen deltar du genom att engagera dig i Svensk Ekomarknad eller genom att starta en lokal handel på ekogrund i den kommun där du har din hemvist. Om du väljer det senare får du givetvis all den hjälp vi kan ge, både för att komma igång med verksamheten och för att driva den.

Om du väljer att engagera dig i Svensk Ekomarknad så kan du t ex göra det genom att välja ut en produktgrupp (stor eller liten) som du har erfarenhet av och kunskaper om, och som du gärna vill jobba med och ta ansvar för. Givetvis kan du också t ex engagera dig administrativt eller medverka i webbsajt-arbetet. Andra mycket välkomna sätt att bidra till utvecklingen kan vara att ge bidrag eller lån till föreningen.

Fram till dess att Svensk Ekomarknads verksamhet är igång och webbsajten/ebutiken kommit i fullt användbart skick hänsvisar vi dig som redan nu vill få tag på bra ekoprodukter, till förmånliga priser, till vår systerorganisation Ronneby Ekomarknad, som under en övergångstid fortsätter att leverera över hela landet. Denna landsomfattande handel kommer dock successivt att övertas helt av Svensk Ekomarknad, och Ronneby Ekomarknad helt återgå till att serva enbart den lokala marknaden i sin del av Blekinge.

Mer information om den ideella föreningen Svensk Ekomarknad finner du under Allmän info i den övre menyn. Hör gärna av dig till oss med frågor, idéer och synpunkter via kommentarer nedan eller via kontaktvägarna på vår Kontakt-sida, och anmäl gärna ditt intresse för engagemang i svarsformuläret på Häng med-sidan. Din intresseanmälan och ditt engagemang är inte på något sätt bindande, så det finns ingen anledning att vara rädd för att kontakta oss.

Välkommen med din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>